Blog

DIY droogbloemen

Droogbloemen zijn helemaal on trend. Natuurlijk kun je ze kant en klaar kopen, maar wat is nou leuker dan zelf bloemen drogen? Dat kan op verschillende manieren, maar wij van Art Rosana verklappen de 2 makkelijkste.

Manier 1

Verwijder eerst de overtollige bladeren en bind de bloemen dan met een elastiekje bij elkaar in bosjes. Hang ze daarna voorzichtig ondersteboven op een geventileerde en droge plek, zoals de zolder. Heb je thuis niet zo’n plek? Je kunt de bloemen ook los van elkaar drogen in een afgesloten doos, maar dit kan iets langer duren.

Om de originele kleur te behouden, kunnen bloemen het beste in het donker drogen. Hoe sneller, hoe beter het resultaat.

Manier 2

Leg de bloemen voorzichtig tussen vloeipapier of stukken keukenrol en leg ze daarna tussen de bladzijden van een dik boek (er zijn eventueel speciale plantenperzen te koop). Het beste is om ook nog een zwaar voorwerp op het boek te leggen, zodat al het vocht uit de bloemen trekt.

Klinkt makkelijk? Dat is het ook! Je moet even geduld hebben, maar daarna kun je aan de slag met je crea-ideeën. De bloemen die je droogt op manier 1 staan natuurlijk fantastisch in een leuke vaas, maar boor bijvoorbeeld gaatjes in een plankje waar je de bloemen insteekt, en je hebt een spectaculaire eyecatcher!

De bloemen die je droogt op manier 2 kun je inlijsten. Meerdere lijstjes boven de bank of in de gang… het fleurt elke ruimte op. Het is ook leuk om met deze geperste bloemen kaarten of cadeaus te versieren. Of wat dacht je van een menukaart voor je huisrestaurant? Gebruik hiervoor wel de juiste lijm, bijvoorbeeld de mos- en decoratielijm van Art Rosana (te verkrijgen in onze webshop, maar ook via BOL.com of Etsy.com).

Inspiratie opgedaan? Veel plezier met deze DIY-klus!

By Art Rosana

Geschreven door: Ingrid E.