Blog

DIY: Maak zelf leuke deco met mos

Houd je van groene decoratie, maar is een complete moswand wat teveel voor in je huis? Maak dan eenvoudig zelf leuke groene decostukken met mos. Wij van Art Rosana leggen je uit hoe.

Voorbereiding

De meeste materialen kun je beplakken met mos; denk aan: hout, steen, schildersdoek of plastic. Zorg dat het materiaal schoon en stofvrij is. Gebruik geprepareerd mos; dit wil zeggen dat het mos echt is, maar behandeld, zodat de groei stil staat. Gebruik ook speciale lijm voor het plakken van mos, anders laat het los en dat wil je natuurlijk niet!
Trek handschoenen aan, want het mos kan wat kleur afgeven (‘groene vingers’ moet wel een uitdrukking blijven).

Aan de slag

Verdeel de lijm over het oppervlak dat je wilt beplakken. Dit kan eventueel met een spatel. Per ongeluk lijm op een verkeerde plek gesmeerd? Geen paniek, dit is makkelijk te verwijderen met water en zeep.
Haal naaldjes of andere oneffenheden uit het mos en plak de mos op het gelijmde oppervlak. Laat het geheel nu goed drogen. Even geduld en klaar is je DIY-moss-deco!

Kriebels gekregen om zelf aan de slag te gaan? Bij Art Rosana is alles te koop voor dit DIY-klusje. Je kunt de speciale lijm en mos apart kopen, maar ook een complete set: de Art Rosana Do it yourself moss kit. Te koop in onze webshop of via BOL.com of Etsy.com .

By Art Rosana. Geschreven door Ingrid E.